Folegandros

Folegandros is een klein rotseilandje tussen Milos en Sikinos. Steile bergen, weinig, maar wel mooie, zandstranden en leuke baaien zijn kenmerken van dit eiland. Folegandros is wel een dor eiland. Groen is er haast niet te bespeuren toch heeft dit eilandje een typisch Cycladische stijl. Witte huisjes en kerken en vooral heel vriendelijke mensen.

Folegandros

Chora (Folegandros stad)

De Hoofdstad is Chora (of Folegandros). Hier zult u het kasteel van Folegandros treffen met er rondom de typische witte huisjes met de kleine ramen. Deze huisjes beschutten het kasteel. Opvallend mooi is hier de kerk van Panagia. Chora is een pittoreske stad met gezellige pleintjes, mooie smalle steegjes die met bloemen zijn opgefleurd. Op de pleintjes zijn leuke terrasjes waar je een lekker hapje kunt eten of iets lekkers kunt drinken.

Aghios Nikolaos Beach

Vanaf Angali kun je via een prachtig wandelpad lopen naar het strand van Aghios Nikolaos. Het pad loop parallel aan de zee, via het nudistenstrand Galyfos en met prachtige uitzichten over de Egeische zee ben je in ‘no time’ in Aghios Nikolaos. Je kunt hier gerust een hele dag blijven omdat je hier alle voorzieningen hebt: een prachtig strand, een mooie zee en leuke tavernes met een prachtig uitzicht.

Andere bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden zijn de grotten van Chrisospilia en het Ecologisch Volksmuseum van Ano Meria. Als u in Ano Meria bent en u wilt wat eten, dan moet u eens naar het traditionele lokale gerecht vragen met zelfgemaakte spaghetti en kip in tomatensaus. De haven van Folegandros is Karavostasi. Mooie stranden zijn er behalve bij Karavostasi ook bij Livadi in het zuiden en bij Agios Georgios in het noorden.

Vakantie Folegandros

Ben je op zoek naar een vakantie naar Folegandros? Op deze pagina staat een overzicht van de accommodaties die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Folegandros.