Syros

Syros is een van de meest dichtbevolkte eilanden van de Cycladen. Een eiland dat door het Katholicisme gekenmerkt wordt. Dit heeft te maken met de invloeden van de Venetianen die vanaf 1207 op het eiland verschenen. In het jaar 1700 waren er zelfs meer Katholieken dan Orthodoxen. Tijdens de Turkse bezetting heeft dit eiland ook minder last gehad van de Turken en dat is de reden dat vele Grieken naar Syros zijn gevlucht. Syros was een soort neutraal territorium.

Ermoupolis

Ermoupolis is de havenstad maar tevens de hoofdstad van het eiland. Ermoupolis is anders dan andere Cycladische steden en doet meer denken aan een Europese stad uit de 19e eeuw. De stad ligt in het midden van de oostelijke kust van Syros en wordt gekenmerkt door vele neoklassieke gebouwen en prachtige architectonische monumenten.

Ermoupolis  Syros

Anastasi en Ano Syros

Een ander kenmerk van Syros zijn de 2 heuvels, Anastasi en Ano Syros. Op de heuvel van Ano Syros ligt “San Giorgi”, een indrukwekkende kathedraal. Het uitzicht van daarboven is fascinerend. Mooie stranden zijn er ook, zoals het strand van Mega Gialos, het strand van Finikas,  het strand Galissas en het strand van Kini. De mooiste streek is “Posidonia” met Neoklassieke villa’s en traditionele gebouwen.

Vakantie Syros

Ben je op zoek naar een vakantie naar Syros? Op deze pagina staat een overzicht van de accommodaties die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Syros.

Meer over Syros:
https://www.grieksegids.nl/cycladen/syros.php
https://www.grieksegids.be/cycladen/syros.php